Recente berichten
Categorieën
de beste service
  • Nergens goedkoper
  • Gratis verzending vanaf € 25,-
  • 100 dagen proefslapen
  • 5 tot 10 jaar garantie
  • Vakkundige montage
bekijk beoordelingen
waterbedkampioen.nl Reviews with ekomi.nl
gratis verzending vanaf €25,-
Bekend van SBS6
Bekend van SBS6" slot="image" >
x
Levering van A t/m Z
Levering van A t/m Z" slot="image" >
x
Nieuwe collectie
Nieuwe collectie" slot="image" >
x
veilig betalen

Veilig betalen

quality-partners

Waterbed tijk wassen en onderhouden

Naast het feit dat een waterbed zeer comfortabel is, is het ook nog eens lekker hygiënisch. Het matras kan eenvoudig worden gereinigd waardoor huisstofmijten en allergieën geen kans hebben. Maar hoe onderhoudt u uw waterbed op de juiste manier? En hoe kunt u uw tijk wassen? In dit artikel leest u alles over hoe u uw waterbed en uw waterbed-tijk het beste kunt onderhouden.

Naast het feit dat een waterbed zeer comfortabel is, is het bovendien erg hygiënisch. In een watermatras van vinyl nestelen zich geen huisstofmijten en bovendien kunt u het matras gemakkelijk reinigen, waardoor allergieën geen kans hebben. De afritsbare tijk om het matras kunt u bovendien gemakkelijk wassen.

In dit artikel leest u alles over het wassen en onderhouden van uw waterbed matrashoes.

waterbed tijk

Inhoud:

Waterbed & tijk

Een waterbed zorgt voor veel comfort en is ook nog het meest hygiënische bed dat er is. Wist u dat we als mens gemiddeld een halve liter vocht per nacht verliezen? Samen met huidschilfers, lichaamszouten en haar resten. Een gewoon bed is dan ook een verzamelplaats voor schimmels, bacteriën en huisstofmijt. Niet verwonderlijk dat veel mensen allergisch reageren op hun huidige bed. Met een waterbed vermijdt u huisstofmijten en allergieën. Het watermatras is namelijk ondoordringbaar voor vuil en huidschilfers en kan met een vinylreiniger worden schoongemaakt. Luxere tijken bieden de mogelijkheid nog een extra hygiënische tussenlaag op de toplaag te ritsen, waardoor stof en vuil nog moeilijker in de tijk en het matras kunnen trekken. Daarnaast kan de speciale matrashoes regelmatig worden gewassen of gereinigd.

Onderhoud waterbed

Een waterbed is dus veruit het meest hygiënische bed dat u kunt kopen, mits u het goed onderhoudt. Het onderhoud van een waterbed bestaat uit:

  • Conditioner toevoegen
  • Het watermatras reinigen met vinylreiniger
  • Ontluchten van het watermatras
  • De tijk reinigen

Conditioner voor waterbedden

Het leidingwater is niet overal van optimale kwaliteit. Door 'slecht' water kan algengroei in uw watermatras ontstaan. Om algengroei in uw watermatras tegen te gaan, is het belangrijk dat u elk half jaar een flesje waterbedconditioner aan uw watermatras toevoegt.

Reinig uw watermatras met vinylreiniger

Ook is het belangrijk dat u de buitenkant van uw watermatras goed onderhoudt. Dit doet u door uw watermatras regelmatig - om de drie maanden - te reinigen met vinylreiniger. Vergeet hierbij niet de zijkanten (tussen het matras en de tijk) te reinigen.

Ontluchten van het watermatras

Na de installatie van uw waterbed of na het toevoegen van waterbedconditioner ontstaan meestal luchtbellen in uw watermatras. Dit komt doordat de opgeloste gassen in het water langzaam vrij komen. Klotst uw waterbed? Dan moet u uw waterbed ontluchten met een ontluchtingspompje. tijk wassen

De tijk luchten

Tijdens het slapen transpireert ieder mens. De tijk – een soort dikke en vaak afritsbare hoes om het matras – neemt het transpiratievocht op dat ons lichaam produceert. Door uw tijk dagelijks te luchten, verdampt dit weer. Haal uw dekbed iedere morgen een paar uur van uw bed of klap het naar achteren. Het vocht verdampt dan door de warmte van de waterzak. Dit is heel belangrijk voor een schoon en fris bed. Daarnaast is het belangrijk dat u uw waterbedhoes regelmatig wast. U kunt hem gewoon in de wasmachine doen en volgens de voorschriften reinigen.

Uw waterbedhoes wassen

Voor optimaal onderhoud van uw waterbed tijk moet u deze regelmatig luchten en wassen. Dit betekent dat de waterbedhoes het liefst één keer per twee weken ventilatie en met enige regelmaat een wasbeurt nodig heeft. U wast uw tijk net als uw bedtextiel in de wasmachine. Alhoewel sommige tijken hier geschikt voor zijn, is koken (95°C) met de moderne wasmiddelen tegenwoordig niet meer nodig. Met goed wasmiddel is wassen op een lagere temperatuur even goed. Bovendien spaart het het milieu. De waterbedhoezen van Waterbed Kampioen zijn uitwasbaar op 60°C.

Uw tijk wisselen of vervangen

Wanneer u de tijk wilt wassen, is het makkelijk als u een tweede, vervangende boventijk heeft. Het is beter om de tijk niet in de droger te doen, maar gewoon uit te hangen. Met een tweede boventijk kunt u gemakkelijk wisselen. Met goed onderhoud heeft uw waterbedhoes een uitstekende levensduur en kunt u er lang plezier van beleven. Wanneer uw tijk toch aan vervanging toe is, kunt u gemakkelijk online een nieuwe waterbed tijk aanschaffen inclusief accessoires. Heeft u vragen of tips voor waterbed tijken? Deel ze met ons in de reacties.

Proefliggen op een waterbed?

Kom dan naar onze showroom in Apeldoorn »

BEL: 02 808 5091

Op werkdagen van 09:00 tot 17:30

Stuur een E-mail

Binnen 24 uur een reactie

BERICHT VIA FACEBOOK

Binnen 24 uur een reactie

CHAT MET EEN MEDEWERKER

Op werkdagen van 09:00 tot 17:30

footer-employee-image
Advies nodig? 02 808 5091